Чому в Reading часто "підводять" саме тексти про технології та екологію — ваші спостереження за останні роки
-
Ersas
- Спостерігач
- https://pl.pinterest.com/kuchnie_na_wymiar_warszawa/
- Контактна інформація:
Чому в Reading часто "підводять" саме тексти про технології та екологію — ваші спостереження за останні роки
Привіт, народ, давно хотів спитати — чому саме в Reading на ЄВІ чи подібних іспитах так часто "підводять" тексти саме про технології та екологію? Останні пару років помітив, що коли йде щось про AI, climate change чи renewable energy, мозок просто гальмує, хоча загалом рівень ніби нормальний. Минулого літа готувався до магістратури, сидів над пробними — і раз за разом падав на питаннях, де треба було зрозуміти нюанси про carbon footprint чи ethical implications of tech. Звичайні тексти про культуру чи історію йдуть легше, а тут ніби словник раптом випадає з голови. Хтось має схожі спостереження? Може, це в мене одного так? Цікаво почути ваші історії за останні роки, бо вже починаю думати, що це якийсь злий жарт від укладачів.
Останнім часом взагалі здається, що тексти про довкілля та нові технології стали ще більш навантаженими цифрами й термінами, ніж раніше. Раніше було більше описового стилю, а зараз ніби спеціально вставляють графіки чи прогнози, щоб заплутати. Помітив це ще торік, коли проходив пробний — після таких текстів голова гуде, ніби переробив купу наукових статей за раз. Але з іншого боку, мабуть, це відображає, що зараз у світі саме ці питання на слуху, тож і в тестах їх пхають частіше. Просто дивно, як швидко все змінюється в цьому плані.
А я теж постійно спотикаюсь на таких темах, особливо коли текст довгий і повний спеціальної лексики. У мене було так само — готувався самотужки, а потім знайшов в підготовка до єві з англійської мови деякі моменти і зрозумів, що проблема не тільки в мене. Там акцент саме на академічних текстах, де технології з екологією йдуть часто, і граматика з vocabulary під це заточені. Після кількох занять почав помічати, що слова на кшталт "sustainability" чи "innovation impact" вже не лякають, бо звик читати в контексті. Особисто думаю, що ці теми "підводять", бо вони абстрактніші й вимагають не просто перекладу, а розуміння зв’язків — а без регулярної практики це важко. Але якщо системно підходити, то реально прогрес є, я за пару місяців підтягнувся помітно. Хоча все одно іноді думаю: ну чому не про подорожі чи їжу, наприклад?
-
- Схожі теми
- Відповіді
- Перегляди
- Останнє повідомлення
-
- 0 Відповіді
- 411 Перегляди
-
Останнє повідомлення Lionelli
-
- 1 Відповіді